В начало

Eni відправить перший вантаж СПГ з заводу в Конго

Італійська компанія Eni незабаром відправить перший вантаж скрапленого природного газу зі свого плавучого заводу СПГ Tango, пришвартованого у водах Конго, повідомляє LNG Prime.

Відповідно до заяви Eni, перший вантаж СПГ наразі завантажується й відправиться до терміналу Snam у Пьомбіно FSRU в Італії найближчими днями.

Судно GasLog Savannah, побудоване 2010 року, місткістю 155 тис. кубічних метрів, завантажує перший вантаж СПГ, свідчать дані AIS.

З першим вантажем Республіка Конго, також відома як Конго-Браззавіль, входить до групи країн-експортерів СПГ.

Зі слів представників Eni, проєкт Congo LNG, санкціонований у грудні 2022 року, було запущенио лише через рік.

Генеральний директор Eni Клаудіо Дескальці сказав, що перший вантаж СПГ із Конго «є результатом сильної відданості Eni та її партнерів і непохитної підтримки уряду Республіки Конго».

«Eni й місцеві партнери поділилися робочою силою, ноу-хау та технологіями, забезпечуючи додаткові доходи країні, одночасно сприяючи енергетичній безпеці Європи», — сказав він.

Eni запустила перший газ у грудні 2023 року на своєму заводі Tango FLNG. До цього підрозділ прибув до Конго з Дубая.

Італійська фірма придбала 144-метровий Tango FLNG у бельгійської Exmar і зафрахтувала побудований 2002 року паровий турбінний СПГ-носець Excalibur, щоб служити колишнім транспортним засобом для проєкту.

Крім того, плавучий виробник СПГ, постачений 2017 року китайською компанією Wison, має потужність скраплення близько 1 млрд кубометрів газу на рік, або 0,6 млн тонн на рік, і потужність зберігання 16 100 кубічних метрів.

Eni повідомила, що проєкт FLNG, який реалізується в рамках дозволу Marine XII, дозволить досягти потужності скраплення газу на плато близько 4,5 млрд кубічних метрів на рік і означатиме нульове спалювання в факелах від експлуатованої діяльності в країні.

Крім того, у Китаї будується друге судно FLNG потужністю близько 3,5 млрд кубометрів газу на рік, або 2,4 млн тонн на рік, яке, як очікується, розпочне виробництво 2025 року.

Wison Offshore & Marine у грудні 2022 року виграла контракт від Eni на будівництво FLNG завдовжки 380 м. Установка зможе зберігати понад 180 тис. кубометрів СПГ.

Обсяги, вироблені в рамках проєкту FLNG, будуть продаватися Eni, зміцнюючи й розширюючи портфель СПГ компанії.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти