В начало

Eni скоротила реалізацію СПГ у ІІ кварталі

Італійська енергетична компанія Eni заявила, що її продажі скрапленого природного газу (СПГ) впали у ІІ кварталі цього року, повідомляє LNG Prime.

Відповідно до квартального звіту про результати, опублікованого 26 липня, Eni продала 2,2 млрд кубометрів (1,6 млн тонн СПГ) у ІІ кварталі цього року.

Квартальні продажі СПГ впали порівняно з 2,7 млрд кубометрів у попередньому кварталі й 2,5 млрд кубометрів у ІІ кварталі торік.

Протягом першої половини цього року продажі СПГ Eni впали на 6% – до 4,9 млрд кубометрів.

Торік Eni продала 9,6 млрд кубометрів СПГ для порівняння з 9,4 млрд кубометрів 2022 року й 10,9 млрд кубометрів 2021-го.

У лютому Eni відправила перший вантаж СПГ зі свого плавучого заводу СПГ Tango, пришвартованого у водах Конго, і цей вантаж прибув на об’єкт Snam у FSRU у Пьомбіно.

Фірма також відправила другий вантаж СПГ у травні, і цей вантаж приземлився в Іспанії.

У ІІ кварталі продажі природного газу Eni, включаючи СПГ, становили 9,38 млрд кубометрів, що на 16% менше, ніж торік, через зменшення обсягів газу, що продається в Італії (зменшення на 14%), особливо на італійській газовій біржі, спотових ринках і в промисловості, сказали в Eni.

Компанія повідомила, що на європейських ринках обсяги газу скоротилися на 15% в результаті зниження продажів у Туреччині й Бенілюксі, збалансованих більшими продажами в Німеччині.

У першому півріччі продажі природного газу становили 24,83 млрд кубометрів, що на 4% менше порівняно з аналогічним періодом торік, в основному через зниження обсягів газу, що продається на європейських ринках, зазначила Eni.

Газовий і СПГ-бізнес Eni повідомив про скориговану проформу EBIT у 334 млн євро ($362 млн) у квітні-червні, включно з операційною маржею компанії SeaCorridor, яка обліковується в капіталі.

Це означає зниження на 71% порівняно з минулим роком.

Eni заявила, що результат знизився через одноразові ефекти, пов’язані з результатами перемовин/урегулювання, зокрема у ІІ кварталі 2023 року.

У першій половині цього року відкоригований за проформою Ebit становив 659 млн євро, що на 74% менше, ніж торік, що обумовлено «менш сприятливим ціновим сценарієм і зниженням волатильності, що вплинуло на можливості торгівлі й оптимізації та менші вигоди від одноразових впливів на результати перемовин/урегулювання», — сказали в Eni.

Загалом Eni повідомила про скоригований Ebit у 4,10 млрд євро й скоригований чистий прибуток у 1,5 млрд.

Скоригований чистий прибуток досяг 1,93 млрд євро у ІІ кварталі 2023 року.

Видобуток нафти й газу зріс на 6% порівняно з минулим роком – до 1,71 млн барелів на день (б/д).

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти