В начало

Експосадовець ДЕІ отримав 5,5 року за хабар талонами на пальне

Експосадовця Держекоінспекції Карпатського округу засуджено до 5-ти з половиною року позбавлення волі з конфіскацією майна за вимагання хабаря паливними талонами. Про це повідомляється на сторінці Івано-Франківської обласної прокуратури у Facebook.

«За підтримання публічного обвинувачення прокурорами  Івано-Франківської обласної прокуратури колишнього начальника відділу управління державного екологічного нагляду в Івано-Франківській області Державної екологічної інспекції Карпатського округу суд визнав винним в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у прес-службі облпрокуратури, прокурори у суді довели, що у травні 2021 року посадовець одержав від підприємця хабар у вигляді талонів на пальне вартістю майже 57 тис. грн.

За таку винагороду «він гарантував позитивне вирішення питання зменшення штрафних санкцій і непритягнення підприємця до кримінальної відповідальності за виявлені порушення на ділянці, якою той користувався», повідомляють у прокуратурі.

Посадовця викрили безпосередньо після одержання неправомірної вигоди на території автозаправної станції в селі Гериня Калуського району.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у місті Львові, оперативний супровід – ДСР Нацполіції України.

Ексначальника відділу управління держеконагляду на Івано-Франківщині засуджено до 5,5 року позбавлення волі з конфіскацією майна. Також вироком суду засудженого на 3 роки позбавлено права обіймати посади в органах державної влади й місцевого самоврядування.

Наразі вирок ще не набрав законної сили.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти