В начало

Експорт росією СПГ різко зріс у першій половині року

російський експорт скрапленого природного газу (СПГ) у першому півріччі зріс на 2,7%, до 16,79 млн метричних тонн, повідомляє «коммерсант». Проте майбутні обсяги експорту, як очікується, зменшаться через можливий ремонт на об’єкті «сахалін-2».

Зростання експорту СПГ відбулося завдяки збільшенню на 6,3% постачань у Туреччину і Європу, насамперед у Францію, загальним обсягом 9,7 млн тонн. Ця інформація була заснована на даних відстеження руху суден від компанії Kpler.

Проте СПГ-завод «сахалін-2» припинив експорт з 20 червня, можливо, через ремонтні роботи. «сахалін енерджі», якою управляє «газпром», контролює 77,5% заводу, а японським компаніям Mitsui й Mitsubishi належать 12,5% і 10% акцій відповідно.

У червні російський експорт СПГ впав на 3,7% в річному вираженні, до 2,3 млн тонн. З них 1,44 млн тонн було відправлено у Європу, 680 тис. тонн — в Азію, а 220 тис. тонн не мало певного призначенняя.

У першому півріччі Франція стала основним пунктом призначення російського СПГ, отримавши 3,2 млн тонн, що на 86,8% більше, ніж за аналогічний період торік.

Європейський Союз нещодавно ввів нові санкції проти росії, зокрема заборону на перевалку СПГ за межі портів ЄС. Аналітики припускають, що ці обмеження можуть призвести до збільшення прямого російського експорту СПГ в Європу, який не потребує перевалки, на відміну від постачань СПГ в Азію через західні маршрути.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти