В начало

Експорт пального з рф зростає завдяки ДП і прямогінному бензину

Експорт нафтопродуктів з росії відновився в середньому за чотири тижні після пом’якшення обмежень на автомобільне паливо й відновлення роботи чорноморських портів після шторму.

Відповідно до даних, зібраних Bloomberg, потоки нафтопродуктів становили в середньому 2,2 млн барелів на день (б/д) за чотири тижні до 10 грудня. Це приблизно на 88 тис. б/д більше, ніж тижнем раніше, найвищий показник із середини листопада.

Більш мінливі тижневі потоки за період до 10 грудня становили 2,6 млн б/д, це найбільший показник з серпня.

Ринок уважно спостерігає за потоками російської нафти, щоб оцінити обсяги видобутку, оскільки москва припинила публікувати офіційні дані про видобуток. Експорт морської сирої нафти країни також зріс у середньому за чотири тижні, оскільки спричинені штормами збої в чорноморських портах припинилися.

Зріс і експорт нафтопродуктів після завершення ремонту нафтопереробних заводів (НПЗ), тоді як пом’якшення обмежень на дорожнє паливо підтримало потоки дизельного пального й газойлю. Постачання мазуту також зросли.

Експорт дизпального й газойлю зріс приблизно на 3%, до майже 1,1 млн б/д, найвищого показника з серпня.

росія наклала майже повну заборону на експорт палива у вересні, перш ніж частково зняти обмеження на морський експорт дизельного пального у жовтні, за умови, що паливо доставляється в порти трубопроводом, а нафтопереробники зберігають принаймні 50% свого виробництва вдома. Відтоді експорт відновився завдяки потужним постачанням у Бразилію.

Щотижневі постачання нафти зросли більш ніж удвічі, до 595 тис. б/д. Експорт відновився після падіння у листопаді на тлі збоїв у чорноморських портах через шторм.

Експорт бензину і компонентів суміші впав приблизно на 9%, до 118 тис. б/д. За останні два тижні вантажів авіапалива не спостерігалося.

Потоки мазуту зросли більш ніж на 40%, до тритижневого максимуму на рівні близько 709 тис. б/д. Приблизно половина цих вантажів прямує в Азію. Постачання нафтопереробної сировини, як-от вакуумного газойлю, впали приблизно на 45%, до 87 тис. б/д.

Обсяги вантажу й пункти призначення, ймовірно, буде переглянуто, якщо стане доступним більше портових даних або інформації про судно.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти