В начало

Експорт палива з рф скоротився на початку жовтня — Bloomberg

Експорт нафтопродуктів з росії скоротився в перший тиждень жовтня, при цьому потоки дизельного пального впали до трирічного мінімуму на тлі заборони на деякі постачання протягом більшої частини періоду.

Експорт дизельного пального почав зростати після 6 жовтня, коли москва зняла заборону на відтік високоякісних марок. За тиждень зросли відвантаження нафти й мазуту.

Нафтовий ринок уважно стежить за російським експортом, щоб оцінити видобуток сирої нафти після того, як москва засекретила офіційні дані про видобуток. Потоки сирої нафти, що транспортується морем, скоротилися за сім днів – до 8 жовтня, згідно з даними відстеження руху танкерів, які контролює Bloomberg. Тим часом сезонне технічне обслуговування знизило ставки нафтопереробних заводів (НПЗ) до мінімуму за 19 тижнів, стримуючи експорт палива в останні тижні.

Експорт нафтопродуктів упав приблизно до 2,3 млн барелів на день (б/д) у перший тиждень жовтня, що на 91 тис. б/д менше, ніж у попередньому місяці, згідно з даними аналітичної компанії Vortexa Ltd. в середньому за той самий місяць торік.

За даними Vortexa, постачання російського дизпального й газойлю впали лише до 740 тис. б/д, що є найнижчим показником за три роки. Хоча тимчасово заборонено відтік лише високоякісного ДП, загальні потоки як дизпального, так і газойлю скоротилися на тлі пікових робіт НПЗ.

Експорт нафти підскочив на 16% на місячній основі – до приблизно 570 тис. б/д, що є найвищим показником з березня. Відвантаження зросли з минулого місяця зі сплеском потоків до Азії.

Потоки бензину й компонентів суміші впали лише до 17 тис. б/д. Обсяги впали до мінімуму з січня 2017 року на тлі заборони на експорт автомобільного палива. Вантажів з авіапаливом не спостерігалося.

Експорт рф мазуту цього місяця зріс на 11%, до 843 тис. б/д, найвищого показника з лютого 2022 року. Основна частина постачань спрямовується до Азії. Потоки сировини для НПЗ, як-от вакуумного газойлю, зменшилися щомісяця до 134 тис. б/д.

Обсяги й пункти призначення вантажів, ймовірно, будуть переглянуті, оскільки до кінця місяця спостерігатиметься збільшення відправлень.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти