В начало

Експорт дизпального й газойлю США скоротився в січні через ремонти на НПЗ

У січні обсяги морського експорту дизельного палива й газойлю із США скоротилися на 0,83 млн тонн, до 4,23 млн тонн, свідчать дані Консалтингової групи «А-95».

Зменшення постачань зумовлене проведенням ремонтних робіт на кількох великих заводах на узбережжі Мексиканської затоки. Компанія Motiva Enterprices 8 січня зупинила на 45 днів установку первинної переробки й коксування на заводі в Порт-Артурі (штат Техас) потужністю 626 тис. барелів на день. На заводі Exxon Mobil в Батон-Руж (штат Луїзіана) із потужністю 525 тис. тонн з 20 січня ведуться роботи, які триватимуть 60 діб. Також на початку року була зафіксована короткочасна позапланова зупинка заводу Total Energies у Порт-Артурі, який здатен переробляти 238 тис. барелів на день, через технічну несправність блоку каталітичного крекінгу.

Внаслідок ремонтів на НПЗ виробництво дизпального й газойлів у США скоротилося з 5,02 млн барелів на день в кінці грудня до 4,14 млн барелів на день наприкінці січня. Завантаження переробних потужностей протягом січня зменшилося з 93,5%, до 82,9%.

Постачання американських дистилятів в Європу в січні скоротилося на півмільйона тонн, до 1,15 млн тонн. Найбільші обсяги дизпального були відправлені в регіон ARA (497 тис. тонн), Велику Британію (205 тис. тонн) й Польщу (127 тис. тонн).

Експорт дизпального й газойлів до країн Латинської Америки, найбільшого регіону збуту США, в січні зменшився з 3,03 млн тонн до 2,44 млн тонн. Відвантаження в Мексику, яка є великим споживачем американських нафтопродуктів, скоротилися з 849 тис. тонн до 463 тис. тонн.

Протягом першого кварталу обсяги експортних постачань із прибережних заводів США можуть бути обмеженими через проведення ремонтних робіт на НПЗ. Зокрема Marathon Petroleum і Valero Energy Corp, два найбільших американських переробники нафти, анонсували проведення ремонтів на своїх заводах у першому кварталі.

 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти