В начало

ДТЕК 2023 року планує інвестувати у видобуток газу $120–130 млн

Група ДТЕК планує 2023 року інвестувати у видобуток газу $120–130 млн. Про це в інтерв'ю «Forbes Україна» повідомив генеральний директор компанії Максим Тимченко.

«Цього року ми плануємо інвестувати $120-130 млн у видобуток. 70% цих коштів — розробка нових родовищ», — сказав він.

З його слів, більшість нафтогазових активів компанії вже минули пік видобутку, а природне падіння на свердловинах, що діють, становить 15-18%.

«Єдиний спосіб компенсувати спад — розробляти нові родовища. Цього року ми розпочинаємо бурити на нещодавно куплених ліцензіях... Плануємо почати бурити на Майорівській площі у четвертому кварталі 2023 року», — зазначив Тимченко.

Він переконаний, що в Україні величезні перспективи видобутку газу на глибині 6000-7000 м. «Завдяки новітнім технологіям видобуток на таких глибинах зараз окупається», — уточнив він.

Тимченко також повідомив, що за підсумками 2022 року підприємства ДПЕК видобули 2 млрд куб. м газу. У той же час на кінець року вони мали 0,6 млрд куб. м у підземних сховищах через падіння споживання й заборону експорту, що призвело до проблем із ліквідністю протягом першого півріччя цього року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти