В начало

Дохід групи Unimot зменшився у другому кварталі

Компанія Unimot опублікувала оцінки консолідованих фінансових результатів за другий квартал 2023 року. За попередніми даними, консолідований скоригований показник EBITDA за цей період склав 62,8 млн злотих, а загальний дохід – 3 140 млн злотих. Результати групи за аналогічний період торік склали 74,3 млн злотих консолідованої скоригованої EBITDA і 3 518 млн злотих загального доходу відповідно.

На результати, досягнуті групою Unimot у ІІ кварталі, вплинуло посилення тиску на ринок дизельного пального, викликане скороченням його споживання з одночасним спостережуваним надлишком пропозиції, що сприяло зниженню рівня маржі і, таким чином, значному зниженню ефективності імпорту цього товару. Таке ринкове середовище не сприяло діяльності групи й додатково обмежувало ефективність виконання довгострокових контрактних зобов'язань з постачання дизпального.

«Я радий позитивному впливу диверсифікації бізнесу в нашій капітальній групі – несприятливі обставини, які вплинули на нижчий результат сегмента дизельного пального, було компенсовано результатами інших бізнес-сегментів. Ми постійно працюємо в складному зовнішньому середовищі, боремося з несприятливими макроекономічними чинниками, які є результатом повномасштабної війни в Україні, яка триває вже майже 1,5 року. Ми зазначили, що наші результати цього року не будуть такими високими, як торік, але варто підкреслити, що ми ними задоволені, враховуючи виклики, які ставить ринок», — каже Адам Сікорський, президент правління Unimot S.A..

 У другому кварталі 2023 року Unimot Group, за попередніми оцінками, сформувала обсяг продажів дизельного пального, бензину й біопалива на рівні 512,5 тис. м3 (зменшення на 3,5% р/р) і збільшення продажів LPG на 7,2%. р/р – до 68,7 тис. тонн.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти