В начало

Цього тижня Bulgargaz отримає СПГ через Туреччину

Цього тижня болгарська компанія Bulgargaz отримає перший вантаж скрапленого природного газу (СПГ) у рамках угоди, підписаної з турецькою компанією Botas на початку цього року, повідомляє LNG Prime.

Botas і Bulgargaz підписали угоду у січні, дозволивши останньому отримати доступ до турецьких імпортних терміналів LNG і мережі.

Термін дії угоди становить 13 років і передбачає передачу до 1,5 млрд кубометрів газу на рік.

У лютому Bulgargaz оголосив тендер на постачання 1 706 070 MMBtu, або 500 000 МВт•год СПГ, на основі DES і на постачання через турецький термінал у квітні.

Відповідно до заяви Bulgargaz, опублікованої в понеділок, американський гігант-експорт СПГ Cheniere доставить перший вантаж за угодою Botas на наземний термінал останнього Marmara Ereglisi у Туреччині.

Тимчасово виконуючий обов'язки міністра енергетики Росен Христов і виконавчий директор Bulgargaz Деніца Златева відвідають імпортний термінал СПГ у середу, повідомили в компанії.

Компанія з розподілу природного газу зазначила в окремій заяві, що пропонує болгарському енергетичному регулятору знизити ціну на газ у травні.

Компанія заявила, що запропонована оптова ціна 90,10 лева ($50,3) за МВт•год на 8,21% нижча, ніж у квітні.

Bulgargaz уже імпортує СПГ через імпортний термінал DESFA, розташований на острові Ревітусса в Греції.

Він також забронював додаткові потужності для проєкту Gastrade з імпорту СПГ на базі FSRU в Александруполісі, який, як очікується, розпочне роботу цього року.

Bulgartransgaz має 20% у проєкті імпорту СПГ.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти