В начало

Ціни на нафту зростають на побоюваннях зниження постачання з Лівії

Ціни на нафту зростають у понеділок на тлі ситуації в Лівії, де два експортні порти припинили роботу через акції протесту проти чинного прем'єр-міністра Абдулі Хаміда Дбейба.

Лівійська державна нафтокомпанія National Oil Corp. у неділю оголосила про припинення добутку на родовищі El Feel на заході країни, що забезпечує виробництво нафти обсягом близько 65 тис. барелів на добу (б/д). Внаслідок цього припинилося постачання на експортний термінал Mellitah, повідомляє «Інтерфакс».

Крім того, за даними агентства Bloomberg, через акції протесту було припинено роботу експортного терміналу «Зуветіна» на заході Лівії.

Вартість червневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:20 у понеділок становить $112,4 за барель, що на $0,7 (0,63%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер ці контракти здорожчали на $2,92 (2,7%), до $111,7 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $107,59 за барель, що на $0,64 (0,6%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. Напередодні вартість цих контрактів зросла на $2,7 (2,6%), до $106,95 за барель.

У п'ятницю торги нафтою не проводилися через вихідні у Великій Британії й США.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти