В начало

Ціни на нафту продовжують падати, Brent нижче від $110 за барель

Ціни на нафту продовжують знижуватися на тлі побоювань глобального економічного спаду, що посилилися після заяв голови Федеральної резервної системи (ФРС) Джерома Пауелла.

Пауелл, який виступав напередодні в банківському комітеті Сенату, повідомив, що боротьба Федрезерву з високою інфляцією вимагатиме підняття ставок, достатньо високого для того, щоб спровокувати рецесію в економіці США.

«Економічний спад несе в собі ризики для попиту на нафту, і це має зняти проблему нестачі пропозиції на ринку», — зазначає аналітик із сировинного сектору ING Groep NV у Сінгапурі Уоррен Паттерсон. «Ми вже бачимо, що прогнози експертів щодо попиту знижуються», — наводить слова експерта агентство Bloomberg.

Вартість серпневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 кск у четвер становить $109,83 за барель, що на $1,91 (1,71%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у середу ці контракти здешевшали на $2,91 (2,5%), до $111,74 за барель, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $104,1 за барель, що на $2,09 (1,97%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. На час закриття ринку в середу вартість цих контрактів зменшилася на $3,33 (3%), до $106,19 за барель.

Консенсусу серед аналітиків щодо перспектив попиту на нафту наразі немає. Так, експерти Goldman Sachs зазначають, що попит, як і раніше, перевищує пропозицію, і Федрезерв «не може друкувати сировинних товарів». Citi при цьому прогнозує падіння попиту до кінця поточного року і наступного року.

Дані Американського інституту нафти (API), опубліковані в середу, показали зростання запасів нафти в США за тиждень, що завершився 17 червня, на 5,607 млн барелів.

Офіційні дані про резерви буде оприлюднено Міністерством енергетики США у четвер о 18:00 кск. Експерти, опитані S&P Global Insights, в середньому прогнозують зниження запасів нафти минулого тижня на 3,7 млн барелів, підвищення запасів бензину — на 500 тис. барелів, дистилятів — на 600 тис. барелів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти