В начало

Ціни на нафту посилили падіння, Brent — $87,8 за барель

Світові котирування нафти у п'ятницю вдень посилили зниження, ринки оцінюють перспективи скорочення попиту на цей вид сировини, свідчать дані торгів.

Станом на 13:56 кск ціна листопадових ф'ючерсів на нафту марки Brent падає на 2,9%, до 87,84 долара за барель, листопадових ф'ючерсів на WTI — на 3,28%, до 80,75 долара.

У п'ятницю вдень нафтові котирування прискорили падіння, ринки оцінюють перспективи скорочення попиту на цей вид сировини через можливе виникнення рецесії внаслідок посилення монетарної політики різними регуляторами у боротьбі з інфляцією.

Так, облікові ставки підвищили Федеральна резервна система (ФРС) США, британський центробанк і ЦБ Швейцарії. Центробанк Японії при цьому залишив ставку на негативному рівні мінус 0,1%, зберігаючи м'яку політику.

Також пізніше в п'ятницю очікується публікація щотижневої статистики кількості нафтових бурових установок, що діють, в США американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes. За попередній робочий тиждень їхня кількість зросла на вісім одиниць — до 599 агрегатів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти