В начало

Ціни на дизпальне у Європі впали більш ніж на $100/т

З початку березня ціни на дизпальне і бензини у Середземномор'ї й портах північної Європи знизились на $102/т і $69/т відповідно. При цьому основне зниження котирувань у Європі відбулося саме 15 березня, коли вартість європейських контрактів за день знизилася на більш ніж на $50/т. Про це enkorr повідомили гравці ринку.

Котирування бензинів у середземноморському регіоні Європи здешевшали на 7% ($61/т), до $775/т. У північно-західному регіоні Європи зниження було дещо більшим — на $76/т, до $840/т.

Вартість ДП у Середземномор'ї з початку місяця знизилась на $107/т — до $720/т, тоді як дизельне пальне у портах північної Європи здешевшало на $97/т, до $758/т.

При цьому спред між північно-західними і середземноморськими котируваннями на бензин у березні зменшився на $9/т порівняно з лютим, до $67/т у середньому за місяць. Різниця котирування дизельного пального в північно-західному регіоні порівняно з Середземномор’ям за цей же період практично не змінилась і тримається на рівні $23/т.

«Таке зниження котирувань може прискорити цінопад на внутрішньому ринку України, це при тому, що вартість у гурті й так знижується з грудня 2022 року, а компанії подекуди торгують у мінус через низький попит», — кажуть у Консалтинговій групі «А-95».

Як повідомлялося, основною причиною зниження цін на пальне стало падіння світових цін на нафту з початку місяця. Так, у середу, 14 березня, Brent здешевшала на $3,84 (5%), до $73,66 за барель.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти