В начало

Ціни можуть як зрости, так і впасти — очільник WOG (відео)

На ринку пального зберігається напружена ситуація, внаслідок якої є ймовірність як підняття цін, так і їх падіння. Про це в інтерв’ю директору Консалтингової групи «А-95» Сергію Куюну розповів керуючий директор WOG Holding BV Андрій Пивоварський.

«Ймовірність підняття цін є, але скажу, що є і ймовірність їх падіння. Наразі премії на пальне у Європі шалено ростуть через збільшення попиту в Україні. Також дорожчає логістика», — зазначив він. З його слів, зростання цін на різні види пального може становити 1-2 грн за літр.

«Але коли відбудеться насичення ринку продуктом, те, що ми бачили, наприклад, у вересні, ціни будуть відкочуватись», — зазначив Пивоварський.

Разом із цим він виключає дефіцит і масштабні проблеми з наявністю пального на українських АЗС.

«Я вважаю, що ми минули найгіршу точку в житті ринку у травні. Таких проблем, як були тоді, я не очікую. Чи може ринок відчувати певний дефіцит? Десь випадання якось окремого продукту, в якомусь регіоні, десь на окремій заправці, це може бути, але цього не буде системно», — каже він. 

Пивоварський пояснив, що на сьогодні більшість мереж перебудували свої системи постачань і адаптувались до нових умов роботи. Тому, на його погляд, можуть бути точкові випадання у деяких гравців, але інші мережі підтримуватимуть баланс.

«На сьогодні ринок намагається сконсолідувати більше продукту, ніж це потрібно для нормальної життєдіяльності. Це тому, що є багато невідомих вступних, які можуть реалізуватись, що призведе до збільшення тимчасового попиту», — розповів він.

Окрім цього Пивоварський наголосив, що ця зима — перша зима в нових умовах для постачальників, і є  ризики, які можуть зашкодити нормальному функціонуванню ринку. 

«Перший раз у житті наш ринок тестуватиме, як нові лінійки постачання функціонуватимуть узимку. А це замерзання води (Дунаю), погані погодні умови, можливий блекаут залізниці, її перехід з електротяги на дизельну, а також високий попит на внутрішньому ринку, спричинений використанням генераторів», — розповів він.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти