В начало

Chevron купує Hess Corp за $53 млрд у рамках угоди про продаж акцій

Компанія Chevron оголосила 23 жовтня, що погодилася придбати акції Hess за $53 млрд США. Це друге запропоноване мегазлиття серед найбільших нафтових гравців США після того, як Exxon Mobil висунула заявку на $60 млрд за Pioneer Natural Resources на початку цього місяця.

Як повідомляє Reuters, запропонована угода посилює конкуренцію між Chevron, другим виробником нафти й газу в США після Exxon, і це зробить її незвичайним партнером з її більшим конкурентом у Гайані, оскільки Hess разом із китайською CNOOC працювали разом над розвитком буріння.

Угода також свідчить про плани Chevron продовжувати збільшувати інвестиції у викопне паливо, оскільки попит на нафту залишається високим, а великі виробники використовують придбання, щоб поповнити свої запаси після років нестачі інвестицій.

Chevron запропонувала 1,025 своїх акцій за кожну утримувану акцію Hess, або $171 за акцію, що передбачає премію близько 4,9% до останнього закриття акцій. Загальна вартість угоди становить $60 млрд, включаючи борг.

Акції Chevron торгувалися на 3% нижче від попереднього ринку. Аналітики сказали, що вони були здивовані термінами угоди й очікували, що компанія витримає мегаугоду Exxon щодо Pioneer.

Гайана стала великим виробником нафти після величезних відкриттів за останні роки, перетворивши її на одного з найвидатніших виробників у Латинській Америці, поступившись лише Бразилії й Мексиці.

Exxon і партнери Hess і китайська CNOOC — єдині активні виробники нафти в країні. Очікується, що до 2027 року їхні проєкти досягнуть 1,2 млн барелів на день (б/д).

Очікується, що генеральний директор Hess Corp Джон Гесс долучиться до ради директорів Chevron після завершення угоди приблизно в першій половині 2024 року.

Очікується, що об’єднана компанія збільшить виробництво й вільний грошовий потік швидше і довше, ніж поточні п’ятирічні рекомендації Chevron, зазначили в компанії.

Chevron заявила, що після завершення угоди вона має намір збільшити свою програму викупу акцій на $2,5 млрд США до верхньої межі свого річного діапазону в $20 млрд, що свідчить про впевненість у майбутніх цінах на енергоносії й отриманні грошових коштів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти