В начало

Chevron іде з нафтового ринку Мексики

Нафтова компанія Chevron виходить з розвідки нафти і газу в Мексиці через невтішні результати всього через сім років після виходу на ринок.

Згідно з повідомленням Bloomberg, Національна комісія з вуглеводнів Мексики (CNH) 7 вересня схвалила Chevron Energía de México, мексиканській дочірній компанії, повернути розвідувальний район Block 22, розташований у Мексиканській затоці.

«Хоча Chevron і наші партнери вирішили не продовжувати дослідницьких робіт на блоці 22, бізнес Chevron у Мексиканській затоці матиме офіс у Мехіко й продовжуватиме стежити за розвитком галузі в країні», — сказала Діна Макмаллен, голова відділу зовнішніх зв’язків Chevron у Північної Америки.

Chevron виграла контракт 2016 року після енергетичної реформи колишнього президента Енріке Пенья Ньєто, яка відкрила розвідку нафти в Мексиці для приватних компаній. Але зі слів представника CNH Олівера Антоніо Майо Круза, компанія дійшла висновку, що «у блоку немає сприятливих перспектив».

Chevron також повертає зону 3 Lost Fold Belt, тоді як її партнер Shell повертає блоки 20, 21 і 23. Іспанська компанія Repsol також поверне блок у мілководді Мексиканської затоки.

Кілька інших іноземних нафтових компаній також перебувають у процесі повернення концесій уряду Мексики, включаючи BP, Equinor і Total Energies, згідно з документами, з якими ознайомилося агентство.

Лише кілька іноземних компаній досягли успіху в контрактах на розвідку нафти, виграних у рамках енергетичної політики Пенья Ньєто, включаючи італійську CNI, мексиканську Hokchi Energy і американську Talos Energy. Repsol також підтримує один глибоководний блок.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти