В начало

Чеський НПЗ Unipetrol у Литвинові зупиниться на ремонт у квітні-травні

Чеська нафтопереробна компанія Unipetrol, що належить польському Orlen, планує провести технічне обслуговування свого нафтопереробного заводу (НПЗ) у Литвинові, потужність якого становить 109 тис. барелів на добу (б/д). Про це повідомляє ChemAnalyst.

Технічне обслуговування заплановано на період із 4 квітня по 15 травня, що означає тимчасову зупинку на цей час для необхідного технічного обслуговування. Unipetrol також управляє НПЗ у Кралупах потужністю 68 тис. б/д, обидва розташовано в Чехії.

Виробництво у Литвинові долучається до низки європейських НПЗ, які планують технічне обслуговування на початку 2024 року. Shell уже розпочав технічні роботи на найбільшому в Європі нафтопереробному заводі Pernis у Роттердамі, потужність якого перевищує 400 тис. б/д. Період технічного обслуговування Shell триває з кінця січня до квітня, що відображає загальногалузеву практику планування технічного обслуговування протягом певних вікон, щоб мінімізувати збої.

ExxonMobil також ініціював процедури технічного обслуговування, зупинивши блоки на своєму НПЗ Fos-sur-Mer у Франції потужністю 140 тис. б/д, що розпочалося 20 січня в рамках комплексної зупинки. Крім того, на Роттердамському НПЗ потужністю 191 тис. б/д планується провести повний ремонт, розпочавши з середини лютого.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти