В начало

Через пов’язані з Кримським мостом обмеження в Азовському морі застрягли танкери з LPG

Декілька танкерів, які перевозять скраплений вуглеводневий газ (LPG), уже кілька місяців не можуть вийти з Азовського моря через обмеження на прохід небезпечних вантажів під Керченським мостом. Про це з посиланням на агентство Reuters повідомляють «Порти України».

За інформацією порталу Refinitiv Eikon, в Азовському морі очікують дозволи на прохід у Чорне море через Керченську протоку три танкери-газовози Summer (прапор — Вануату) з партією LPG близько 2,9 тис. тонн, Gas Houston (прапор — Панама) з 3,4 тис. тонн LPG і Premier (прапор — Коморські острови) із 2,4 тис тонн LPG.

За даними навігаційного порталу Vesselfinder, така сама ситуація складається і з танкером Ada (прапор — Маршаллові острови).

Останні LPG-танкери перевалочний комплекс «Мактрен-Нафта» відвантажив в азовському порту «Темрюк» наприкінці грудня. З того часу вийти в Чорне море вони вже не могли.

Один із трейдерів розповів Reuters, що газ міг потрапити до переліку небезпечних вантажів, які заборонено провозити під Керченським мостом.

З 7 березня 2023 року прикордонна служба росії на підході до мосту через Керченську протоку посилила контроль і почала перевіряти всі судна, що прямують до росії, зокрема ті, що йдуть без вантажу.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти