В начало

Cheniere скорочує плани розширення Sabine Pass LNG

Американський гігант з експорту СПГ Cheniere тепер планує побудувати два замість трьох ланцюгів скраплення в рамках проєкту розширення Sabine Pass у Луїзіані. Про це повідомляє LNG Primee.

Наразі Sabine Pass має потужність близько 30 млн тонн на рік після запуску шостого потягу в лютому минулого року, тоді як завод Cheniere з трьома потягами в Корпус-Крісті в Техасі може виробляти близько 15 млн тонн СПГ і перебуває на стадії розширення.

На початку цього року компанія Cheniere розпочала процес попереднього розгляду в FERC США для проєкту розширення Sabine Pass Stage 5.

Початкові плани передбачали будівництво трьох великомасштабних установок скраплення, кожна з виробничою потужністю близько 6,5 млн тонн СПГ на рік, установки повторного скраплення випарного газу (BOG) з виробничою потужністю 0,75 млн тонн СПГ, а також двох резервуарів для зберігання СПГ обсягом 220 тис. кубічних метрів.

Однак Cheniere тепер має на меті побудувати два СПГ-поїзди з паспортною потужністю близько 7 млн тонн на рік кожен із використанням технології скраплення ConocoPhillips, згідно з проєктом звіту про ресурси, поданим до FERC у листопаді.

Х'юстонська фірма не повідомила, чому вона вирішила зменшити розмір запланованого проєкту розширення.

Запропоновані об’єкти розширення Sabine Pass будуть з’єднані й експлуатуватимуться з існуючим терміналом, тоді як Cheniere також пропонує збільшити дозволену максимальну швидкість завантаження СПГ-возів і можливості одночасного завантаження для трьох існуючих пристаней.

Щоб постачати близько 2,5 млрд кубічних футів на день (Bcf/d) природного газу до проєкту розширення, підрозділ Cheniere Sabine Crossing пропонує побудувати новий газопровід діаметром 48 дюймів і завдовжки близько 5,3 милі, який простягається від округу Джефферсон (Техас) і в термінал СПГ у Кемерон-Паріш (Луїзіана).

СПГ-термінал Sabine Pass наразі має дозвіл на виробництво й експорт 1661,94 млрд куб. фут./рік СПГ (33,01 млн тонн на рік).

Зі слів Шеньєра, експортер СПГ планує почати будівництво в лютому 2026 року і завершити його в жовтні 2030 року.

Введення в експлуатацію і запуск нового проєкту планується завершити у червні 2031 року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти