В начало

Асоціація енергетичних та природних ресурсів України окреслила план роботи

Асоціація енергетичних та природних ресурсів України (ЕПРУ) планує об'єднати різних учасників ринку, включаючи як державні структури, так і приватні компанії, з метою побудови справедливого і конкурентного середовища на ринку енергетики і природніх ресурсів. Про це йдеться у заяві директора асоціації Олексія Колчанова.

«У нашої асоціації є конкретна, термінова й досяжна мета: забезпечити адекватний, конкурентний і прозорий вихід українського бізнесу на ринки ЄС і зберегти наш внутрішній ринок від неконкурентного впливу зовнішніх чинників, зважаючи на військовий стан і руйнування, що їх зараз отримує Україна», — йдеться у заяві.

Він зазначив, що членами асоціації вже стали більше десятка підприємств добувної й енергетичної промисловості й профільні навчальні заклади.

«Але у наших планах залучити більшість учасників ринку: ми розраховуємо не тільки на те, що унеможливлення старого стану речей примусить доєднатися до нас старі бізнеси, але і отримання грантів і доступ до європейських програм з розвитку призведе до активного залучення українських компаній у розбудову Нової Європи», — наголошують в асоціації.

Саме для цього представники ЕПРУ пропонують своїм учасникам актуальну інформацію щодо змін у ЄС, які стосуються цих підприємств і їхніх клієнтів та споживачів, експертизу з організації корпоративних змін, надання звітності і допомогу у розробці програм і подання заявок на участь у грантових програмах ЄС.

«Ми впевнені у тому, що урядові організації, державні компанії та європейська бюрократія дослухаються до голосу бізнесу, якщо він потужний і легальний», — йдеться у заяві.

Для організації роботи у структуру керівників асоціації залучили експертів з корпоративного управління, Олексія Колчанова, експерта з екологічних та енергетичних програм ЄС Євгена Россікова, який також очолив місію асоціації в Брюсселі, експерта з енергетики Андрія Закревського, який допоможе в організації розробки технологічних проєктів у сфері видобутку, генерації, біоенергетики та водневих технологіях, експерта зі стратегічного ESG і сталого розвитку Ростислава Курінька.

Окрім цього, календарний план асоціації забезпечить регулярні зустрічі представників бізнесу й державних установ, а щомісячний аналітичний звіт надасть змогу членам асоціації зрозуміти процеси, що зараз відбуваються на аналогічних ринках Європи.

Нагадаємо, на початку листопада ТОВ «Фінансовий клуб» і ТОВ «Українсько-польська правнича спілка «Лексія Консалт» оголосили про утворення Асоціації енергетичних та природних ресурсів України (ЕПРУ).

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти