В начало

Британські акціонери вимагають від TotalEnergies піти з рф

Также доступно на украинском языке

Два британські акціонери французької нафтогазової компанії TotalEnergies закликали компанію піти з російських проєктів і розірвати всі зв'язки з рф. Про це повідомляє «Економічна правда» з посиланням на інформаційне агентство Bloomberg.

Йдеться про дві британські структури – The Church of England Pensions Board і The Church Commissioners for England.

У повідомленні зазначається, що TotalEnergies уже відмовилась від інвестицій у нові проєкти в рф, але, як і раніше, володіє часткою в російському ПАТ «Новатек».

TotalEnergies раніше пообіцяла припинити закупівлю нафти з росії і відмовитися від нових інвестицій у країну, але відмовилася продавати частки у ПАТ «Новатек» та інших російських проєктах.

«Досі французький уряд дозволяв керівництву компанії самостійно визначати розвиток відносин із росією після початку вторгнення рф в Україну 24 лютого. Проте британська сторона вимагає від компанії піти з російського ринку», – пише агентство.

Так, The Church of England опублікувала листа, в якому закликає TotalEnergies «вжити негайних заходів». Якщо ж таких кроків не буде зроблено, структура «розгляне нашу позицію як акціонерів». За інформацією Bloomberg, йдеться про продаж частки в компанії.

Як пояснило видання, російський ринок для TotalEnergies – один з пріоритетних з погляду розширення виробництва ЗПГ. Компанії належить майже п'ята частина «Новатека», 20% акцій «Ямал ЗПГ», що виготовляє надочищене паливо.

Їй, за даними агентства, також належить 10% в проєкті «Арктик СПГ-2», який перебуває на стадії будівництва, частки у Хар’ягінському нафтовому і Термокарстовому газоконденсатному родовищах.

 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти