В начало

Brent здорожчала до $73 за барель після падіння напередодні

Ціни на нафту помірно зростають вранці в четвер після зниження на день раніше на слабких статданих з Китаю.

Вартість серпневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:14 за київським часом становить $72,96 барель, що на $0,36 (0,5%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. У середу контракт здешевшав на $1,11 (1,5%), до $72,6 за барель.

Ціна ф'ючерсів на WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) підвищилися на цей час на $0,29 (0,43%), до $68,38 за барель. За підсумками минулої сесії вартість контрактів знизилася на $1,37 (2%), до $68,09 за барель, оновивши дані щонайменше з 20 березня.

За підсумками травня Brent здешевшала на 8,7%, WTI – на 11,3%.

Тиск на нафтовий ринок виявили слабкі дані про ділову активність у Китаї, а також зміцнення долара.

Напередодні стало відомо, що індекс менеджерів із закупівель (PMI) у переробній промисловості Китаю, який розраховується Державним статистичним управлінням КНР, опустився в травні до мінімальних за п'ять місяців 48,8 п. з 49,2 п. у квітні. Значення індексу нижче за позначку в 50 пунктів говорить про спад активності в промисловому секторі. Індикатор знаходиться нижче за цей рівень другий місяць поспіль.

Тим часом дані Американського інституту нафти (API), опубліковані пізно ввечері напередодні, вказали на зростання запасів нафти в США за тиждень, що завершився 26 травня, на 5,2 млн барелів. Запаси бензину зросли на 1,89 млн барелів, дистилятів — на 1,85 млн барелів.

Офіційну доповідь про резерви енергоносіїв у Штатах буде оприлюднено в четвер о 18:00 за Києвом, на день пізніше, ніж звичайно, у зв'язку з тим, що понеділок був неробочим днем. Опитані Trading Economics аналітики в середньому очікують на зниження запасів нафти на 1,39 млн барелів.

Увага трейдерів спрямована на чергову зустріч держав ОПЕК+, яка відбудеться у Відні 4 червня.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти