В начало

Brent здешевшала до $95,7 за барель

Котирування нафти продовжують знижуватися вранці у вівторок після падіння напередодні, викликаного слабкими макроекономічними даними з Китаю.

На 8:24 за київським часом грудневі ф'ючерси на Brent дешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $0,49 (0,51%), до $95,7 за барель. У понеділок Brent здешевшала на $1,73 (1,8%), до $96,19 за барель.

Листопадові ф'ючерси на WTI на той час дешевшали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на $0,57 (0,63%), до $90,55 за барель. За попередню сесію контракт здешевшав на $1,51 (1,6%), до $91,13 за барель.

10 жовтня стало відомо, що індекс менеджерів із закупівель (PMI) у сфері послуг Китаю, що розраховується Caixin Media Co. і S&P Global, у вересні впав до 49,3 пункту з 55 пунктів у серпні через негативний вплив на сектор коронавірусних обмежень.

Значення індексу нижче 50 пунктів свідчить про падіння ділової активності у сфері послуг. Індикатор опустився нижче за цю позначку вперше за чотири місяці.

«Ділова активність у китайському секторі послуг скоротилася у вересні вперше за чотири місяці, оскільки покликані стримати поширення коронавірусу заходи підірвали і так низький попит», – написала група енергетичних аналітиків StoneX.

За підсумками минулого тижня нафта здорожчала більш ніж на 15% після рішення ОПЕК+ знизити квоту на видобуток у листопаді на 2 млн б/д порівняно з жовтнем. Таким чином, коаліція намагається досягти балансу на нафтовому ринку, де очікується поступове скорочення попиту на тлі уповільнення зростання світової економіки, зазначають аналітики рейтингового агентства Fitch.

«Попри це, ми очікуємо на збереження підвищеної цінової волатильності в короткостроковій перспективі через геополітичні чинники, які можуть серйозно вплинути на структуру постачань», – йдеться у повідомленні Fitch.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти