В начало

Brent здешевшала до $95,5 за барель на очікуваннях транзиту через Україну

Нафтові котирування прискорили зниження в середу вдень на очікуваннях відновлення постачання російської нафти в Європу нафтопроводом «дружба».

На 12:51 за кск жовтневі ф'ючерси на Brent дешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $0,79 (0,82%) – до $95,52 за барель. Вересневі ф'ючерси на WTI на той час дешевшали на електронних торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на $0,71 (0,78%) – до $89,79 за барель, повідомляє «Інтерфакс».

Напередодні Brent здешевшала на 0,4%, а ціна на WTI зросла на 0,3%.

Удень 10 серпня стало відомо, що словацька компанія Slovnaft й угорська MOL сплатили транзитні збори за транспортування російської нафти південною гілкою нафтопроводу «дружба» територією України. З таким рішенням погодилися українська й російська сторони. Компанії очікують поновлення постачань найближчими днями.

У вівторок, 9 серпня, стало відомо, що 4 серпня «Укртранснафта» зупинила транзит російської нафти через територію України у зв'язку зі збоєм оплати транзитного збору. Гілкою нафтопроводу «дружба», що проходить через територію країни, постачання нафти здійснюються у напрямку НПЗ Угорщини, Словаччини й Чехії.

Опубліковані 9 серпня дані Американського інституту нафти (API) показали, що запаси нафти в США зросли на 2,16 млн барелів минулого тижня. Міненерго США оприлюднить свої дані пізніше у середу. Опитані Trading Economics аналітики очікують, що вони вкажуть на незначне зростання запасів нафти, менше від 100 тисяч барелів, і скорочення резервів бензину на 633 тисячі барелів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти