В начало

Brent здешевшала до $92,8 за барель

Котирування нафти знижуються вранці в середу після помірного підйому напередодні, викликаного побоюваннями щодо пропозиції палива на світовому ринку й ослабленням долара.

На 8:08 за київським часом грудневі ф'ючерси на Brent дешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $0,73 (0,78%), до $92,79 за барель. У вівторок Brent здорожчала на $0,26 (0,3%), до $93,52 за барель.

Грудневі ф'ючерси на WTI на той час дешевшали на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на $0,48 (0,56%), до $84,84 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $0,74 (0,9%), до $85,32 за барель.

Індекс, що розраховується ICE, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), напередодні втратив близько 1%, що підтримало нафтові котирування.

Крім того, ринок у вівторок відреагував на заяви міністра енергетики Саудівської Аравії принца Абдулазіза бен Сальмана про те, що нестача стратегічних запасів сировини і вільних видобуткових потужностей може стати хворобливою для ринку найближчими місяцями.

Американський інститут нафти (API) повідомив у ніч із вівторка на середу про те, що запаси в США минулого тижня зросли на 4,5 млн барелів. Експерти в середньому розраховували на помірніше зростання, в районі 200 тис. барелів.

Офіційні дані Управління енергетичної інформації Міненерго США буде оприлюднено в середу о 17:30, і опитані Trading Economics аналітики прогнозують, що звіт вкаже на збільшення запасів нафти на 1,03 млн барелів і зниження резервів бензину на 0,8 млн барелів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти