В начало

Brent здешевшала до $82,35 за барель

Ціни на нафту опускаються в понеділок після максимального з квітня підйому за підсумками минулого тижня.

Вартість серпневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 8.15 за київським часом становила $82,35 за барель, що на $0,27 (0,33%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. У п'ятницю ці контракти здешевшали на $0,13 (0,2%), до $82,62 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися в ціні на цей час на $0,27 (0,34%), до $78,18 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість цих контрактів зменшилася на $0,17 (0,2%), до $78,45 за барель.

Ринок трохи знизився у п'ятницю, але завершив тиждень упевненим зростанням: Brent здорожчала на 3,8%, WTI – на 3,9%. Це більш ніж компенсувало спад, зафіксований тижнем раніше після оголошення ОПЕК+ планів поступового згортання частини обмежень на видобуток нафти.

Оновлені прогнози ОПЕК і Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) підтримали нафтовий ринок, оскільки вони говорять про можливість дефіциту постачання нафти принаймні до початку зими, зазначає аналітик сировинного сектору Commerzbank Барбара Ламбрехт, слова якої наводить Market Watch.

«Нафтовий ринок має потенціал до зростання, – каже аналітик CITIC Futures Co. Гуй Чэньсі. – Третій квартал – традиційно сезон пікового попиту у всьому світі, і це сприятиме зростанню обсягів перероблення нафти».

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти