В начало

Brent торгується за $80,1 за барель

Котирування нафти стабілізувалися в понеділок після різкого падіння минулого тижня.

На 7:15 за київським часом квітневі ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,2 (0,25%), до $80,14 барель. На торгах у п'ятницю Brent здешевшала на $2,23 (2,7%), до $79,94 за барель.

Березневі ф'ючерси на WTI на цей час дорожчали на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на $0,09 (0,12%), до $73,48 за барель. За попередню сесію контракт здешевшав на $2,49 (3,3%), до $73,39 за барель.

За підсумками минулого тижня Brent здешевшала на 7,5%, WTI – на 7,9%.

Спаду на ринку сприяло ослаблення оптимізму трейдерів щодо темпів зростання попиту в Китаї після зняття антиковідних обмежень, а також сильні дані щодо американського ринку праці, які показали, що Федеральна резервна система зберігає простір для маневру в плані посилення грошово-кредитної політики.

У вихідні глава Міжнародного енергетичного агентства Фатіх Біроль заявив Bloomberg, що економічний підйом у Китаї після відмови від жорстких карантинних заходів може виявитися сильнішим, ніж очікувалося. За прогнозом Біроля, на економіку КНР припаде приблизно половина зростання попиту на нафту цього року.

Ще одним чинником, за яким уважно стежить ринок, стало рішення Євросоюзу і G7, що набуло чинності вчора, 5 лютого, про запровадження ембарго на імпорт нафтопродуктів з росії.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти