В начало

Brent торгується за $79,76 за барель

Ціни на нафту впали більш ніж на $1 у вівторок, оскільки трейдери отримали прибуток від підвищення на попередній сесії, яке підняло ринок до найвищого рівня за місяць на тлі побоювань, що Близький Схід може опинитися на межі війни у регіоні.

Ф'ючерси на нафту Brent впали на $1,17, або на 1,5%, до $79,76 за барель близько 04:20 за Гринвічем. Ф'ючерси на нафту West Texas Intermediate в США впали на $1,19, або на 1,6%, до $75,95 за барель.

Як повідомляє Reuters, обидва контракти зросли в понеділок більш ніж на 3% – до найвищого рівня з кінця серпня, додавши до ралі минулого тижня, яке завершилось +8%, найбільшим тижневим приростом за рік через побоювання, що ескалація бойових дій може перервати постачання нафти з Близького Сходу.

Бойові дії на Близькому Сході посилилися після того, як підтримувана Іраном «Хезболла» обстріляла ракетами третє за величиною місто Ізраїлю, Хайфу.

«Геополітична напруженість на Близькому Сході зберігається, але останнім часом спостерігається деяке зменшення впливу через деякі очікування, що будь-які перебої з енергопостачанням можуть бути більш зваженими», — сказав Єп Джун Ронг, ринковий стратег IG.

З його слів, «…ще немає ясності щодо того, як Ізраїль буде відповідати Ірану, і ми можемо очікувати, що ціни залишаться підтриманими на тлі ціноутворення геополітичних ризиків».

Зростання цін на нафту почалося після того, як Іран здійснив ракетний обстріл Ізраїлю 1 жовтня. Ізраїль пообіцяв відповісти й зважує свої варіанти, оскільки можливою ціллю вважаються нафтові об’єкти Ірану.

Однак деякі аналітики кажуть, що атака на іранську нафтову інфраструктуру малоймовірна, попереджаючи, що ціни на нафту можуть зіткнутися зі значним тиском у бік зниження, якщо Ізраїль зосередиться на будь-якій іншій цілі.

Аналітики ANZ Bank зазначили у п’ятницю, що навіть якщо атаку буде спрямовано на іранські нафтові об’єкти, в Організації країн-експортерів нафти є 7 млн барелів на день (б/д).

Події на Близькому Сході також мало змінять прогноз попиту на нафту, який продовжує виглядати похмурим, сказала аналітик Phillip Nova Пріянка Сачдева, додавши, що ринок очікує даних про інфляцію в США у четвер, щоб отримати оцінку найбільшої економіки світу.

У той час як інвестори були стурбовані повільним зростанням, що знижує попит на пальне в Китаї, Національна комісія з розвитку та реформ країни (NDRC) у вівторок заявила, що вона повністю впевнена у досягненні своїх економічних цілей за весь рік.

У США ураган «Мілтон» посилився до шторму категорії 5 на шляху до Флориди після того, як у понеділок змусив закрити принаймні одну нафтогазову платформу в Мексиканській затоці країни.

Трейдери також будуть стежити за останніми даними про запаси сирої нафти в США, згідно з попередніми опитуваннями Reuters, аналітики очікують, що запаси зростуть на 1,9 млн барелів за тиждень, що закінчився 4 жовтня.

Американський інститут нафти має опублікувати свій підрахунок запасів у США о 20:30 за Гринвічем у вівторок, а потім офіційні дані Управління енергетичної інформації о 14:30 за Гринвічем у середу.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти