В начало

Бразилія планує збільшити кількість етанолу у бензині до 30%

Бразилія вивчатиме потенційне збільшення обсягу безводного етанолу, змішаного з бензином, що продається на заправних станціях, що є останнім кроком адміністрації президента Луїза Інасіо Лула да Сілви зі збільшення споживання біопалива й скорочення викидів парникових газів. Про це повідомляє S&P Global.

Міністр шахт і енергетики Александр Сільвейра планує запропонувати дослідження, які дозволять збільшити суміш етанолу і бензину до 30% з 27,5% протягом низки років, на наступному засіданні Ради національної енергетичної політики Бразилії (CNPE). CNPE, який є головним політичним органом Бразилії з питань енергетики, провів своє перше засідання в березні та, як очікується, зустрінеться знову в другій половині 2023 року.

Наміри збільшити використання етанолу підкріпили плани Лули з розширення урядової програми RenovaBio, широкомасштабної програми підтримки біодизельної й етанольної промисловості, яку спрямовано на збільшення споживання біопалива в країні для досягнення кліматичних цілей у рамках Паризьких угод. Програма зазнала невдач за часів попереднього уряду, включаючи зменшення обсягу біодизелю, змішаного з дизельним паливом, що продається на АЗС.

Останній крок, спрямований на підвищення споживання біопалива, відбувся після збільшення обсягу біодизелю, змішаного з дизелем, що продається на заправних станціях, який зріс із 10% до 12% з 1 квітня. Вищий мандат поклав край кількарічній нестабільності для виробників біодизелю, яка постраждала через коливання біодизельної суміші під час пандемії на тлі занепокоєння цінами на біодизельну сировину, таку як соя і яловичий жир.

Суміш біодизелю збільшиться до 13% у квітні 2024 року, до 14% — у квітні 2025 року й до 15% — у квітні 2026 року, повідомляє Міністерство шахт і енергетики країни. Відповідно до попередньої інтерації програми RenovaBio, Бразилія передбачала збільшити обсяг біодизелю в дизельному паливі, що продається на заправних станціях, до 15% з 1 березня. Суміш біодизелю й дизельного пального підтримувалася на рівні 10% протягом більшої частини 2022 року і перших трьох місяців 2023 року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти