В начало

BP тимчасово наростить видобуток нафти й газу в Північному морі й США – Reuters

Британська BP розраховує короткостроково збільшити видобуток нафти й газу в Північному морі та на сланцевих родовищах США для боротьби зі світовою енергетичною кризою, повідомляє агентство Reuters із посиланням на слова голови відділу видобутку та операцій ВР Гордона Біррелла.

Видання нагадує про плани ВР скоротити видобуток нафти і газу на 40%, або на 1 мільйон барелів нафтового еквівалента на добу, з 2019 по 2030 рік у рамках стратегії зі скорочення викидів парникових газів і створення великого бізнесу відновлюваних джерел енергії.

Водночас ВР планує короткостроково збільшити видобуток у Північному морі й на сланцевих родовищах США. «BP націлилася на Північне море і сланцеві басейни США для збільшення видобутку нафти і газу в короткостроковій перспективі у відповідь на глобальну енергетичну кризу», – пише агентство.

Зараз компанія видобуває в Північному морі близько 130 тисяч барелів на добу (б/д), на сланцевих родовищах США в першій половині року видобувало 317 тисяч б/д. «Ми просуваємо деякі проєкти в Північному морі», – сказав Біррелл, додавши, що одним із таких проєктів є родовище Murlach.

Біррелл додав, що компанія інвестувала значні кошти в технології зниження викидів вуглекислого газу на сланцевих родовищах, зокрема шляхом електрифікації бурових установок у багатому нафтою басейні Permian. «Етап розробки триває, і ми вкладаємо в нього дедалі більше коштів у відповідь на енергетичну кризу. Частина з них іде безпосередньо на буріння й видобуток, частина – на зниження викидів підприємств», – сказав він.

BP – британська компанія, що входить до шістки найбільших нафтогазових корпорацій світу. Її засновано 1909 року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти