В начало

BP Southern Africa й Shell Downstream продадуть НПЗ у Південній Африці

BP Southern Africa (Pty) Ltd. і Shell Downstream South Africa (Pty) Ltd. досягли угоди про продаж своїх відповідних 50% акцій в активах найбільшого у ПАР нафтопереробного заводу (НПЗ) державному Central Energy Fund SOC Ltd. Про це повідомляє Bloomberg.

Продаж охоплює інтереси нафтових компаній у землі SAPREF (Pty) Ltd. та інших активах разом із резервуарами для сирої й готової продукції, технологічними установками, трубопроводами до та від НПЗ до термінала Island View й Single Buoy Mooring для імпорту сирої нафти, згідно із заявою, надісланою електронною поштою.

Близько 48 співробітників, які працюють на заводі, й 16 стажистів перейдуть разом із бізнесом. Продаж виключає SAPREF, маркетинговий бізнес bpSA, термінал Island View і виробника мастильних матеріалів і мастил Blendcor (Pty) Ltd., йдеться у повідомленні.

«Ми розглядаємо цю угоду як позитивний результат для bpSA, для паливної промисловості Південної Африки й країни в цілому, — сказав головний виконавчий директор BP Southern Africa Таело Мохапело. —   Продовження власності не вписується у глобальну стратегію BP. Знайти покупця, який зацікавлений у майбутньому НПЗ, було для нас важливим питанням».

Розташовану в Дурбані компанію SAPREF було введено в експлуатацію 1963 року як спільне підприємство bpSA і SDSA у співвідношенні 50:50. На піку потужності НПЗ мав 180 тис. барелів на день (б/д). На цей час вона управляє Single Buoy Mooring від імені нафтових компаній, які ним володіють. Після призупинення роботи НПЗ 2022 року SAPREF продовжувала обслуговувати ринкові потреби двох компаній за допомогою імпортного палива.

«Придбання цих активів стане відмінною ознакою інвестиційної стратегії CEF і зростання в енергетичному ланцюжку створення цінності, спрямованої на закладення міцного фундаменту для розв’язання майбутніх проблем у сфері безпеки енергетичного майбутнього Південної Африки», — заявив міністр мінеральних ресурсів і енергетики Гведе Манташе.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти