В начало

BP подає план створення центру з виробництва екологічно чистого водню

Спільне підприємство BP Aberdeen Hydrogen Energy подало заявку на планування Aberdeen Hydrogen Hub у Шотландії, який передбачатиме виробництво екологічно чистого водню і установку для заправки транспортних засобів, що живиться від сонячної електростанції. Про це повідомляє Upstream Online.

Заявка надійшла після періоду публічних коментарів, які, зі слів представника BP, допомогли сформувати пропозицію.

«Сьогодні знаменує собою віху для проєкту, який спирається на наше спільне бачення з міською радою Абердіна щодо створення міста як центру передового досвіду для водневих технологій і технологій паливних елементів, а також амбіції BP побудувати лідируючі позиції у сфері водню в усьому світі», — про це заявив виконавчий директор Hydrogen Energy Олівер Тейлор.

Як зазначили у компанії, подання заявки на планування відбулося «після успішного періоду громадських консультацій, коли ми раділи можливості зустрітися з місцевими жителями й почути відгуки, визнаючи важливість залучити спільноту Абердіна до нас у цій подорожі».

Центр буде побудовано у три етапи, щоб задовольнити зростаючий попит на водень у Великій Британії, доставляючи понад 800 кг «зеленого» водню на день. Цього достатньо для заправки 25 автобусів та інших транспортних засобів державного й приватного парку.

Проєкт передбачає старт виробництва на першому етапі 2024 року. На наступних етапах може бути збільшено виробництво для залізничного, вантажного й морського транспорту, а також для опалення й експорту.

Водневий завод і сонячна електростанція займатимуть окремі ділянки, з’єднані підземною мережею. Сонячну електростанцію буде побудовано на місці колишнього полігону Ness.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти