В начало

BP починає розробку нафтогазового родовища Seagull в Північному морі

BP успішно розпочала видобуток на нафтогазовому родовищі Seagull у Північному морі Великобританії, що, зі слів представника компанії, збільшить постачання енергії й підтримає ланцюжок постачань і робочі місця. Про це повідомляє AberdeenLive.

Нафтогазове родовище в Північному морі, яке контролює нафтовий гігант BP разом із партнерами Neptune Energy й JAPEX, успішно розпочало видобуток.

Очікується, що родовище Seagull, яке розташоване приблизно за 140 миль від узбережжя Абердіна, вироблятиме близько 50 тис. барелів нафтового еквіваленту брутто на день.

Це родовище стане основою для продовження видобутку на заводі BP Eastern Trough Area Project (ETAP), який працює вже 25 років.

Seagull — це перший зв’язок із хабом ETAP за 20 років. Видобуток доставляється через новий тримильний підводний трубопровід, який з’єднується з існуючою системою трубопроводів.

Було встановлено нову 10-мильну шлангокабельну трубу, яка з’єднує ETAP із родовищем Seagull, забезпечуючи послуги управління, живлення й зв’язку між поверхнею і морським дном.

ETAP підтримує 350 штатних робочих місць, 270 – в офшорних зонах і 80 – на суші. Нафта з Seagull експортуватиметься через трубопровідну систему Forties до Грейнджмута в центральній Шотландії, а газ – до Тіссайду через центральну транспортну систему.

Доріс Рейтер, старший віце-президент bp North Sea, сказала: «BP безпечно працює в Північному морі протягом майже 60 років, забезпечуючи надійний потік енергії, підтримуючи тисячі робочих місць і ланцюжок постачання світового рівня. Ми плануємо продовжувати це робити, інвестуючи в нашу існуючу нафтогазову інфраструктуру, як-от ETAP, яка вже чверть століття є наріжним каменем нашого портфоліо в Північному морі. Запуск Seagull — це фантастична віха, яка демонструє, як BP інвестує в сучасну енергетичну систему й водночас інвестує в енергетичний перехід».

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти