В начало

Болгарія відмовилася сплачувати за газ у рублях

Вимога Росії про платежі за газ у рублях порушує чинні контракти. Офіційний представник уряду Болгарії заявив, що таке рішення не може бути прийнято. Про це з посиланням на Reuters повідомляє «РБК-Україна».

«Позиція Болгарії, яку також було узгоджено на європейському рівні, полягає в тому, що таке порушення чинних договорів, в яких чітко зазначено, що платежі повинні проводитися в євро або доларах США, не допускається», – сказав представник країни.

За його словами, Болгарія задовольняє понад 90% своїх потреб у газі за рахунок імпорту російського «газпрому». Її центристський уряд провів у середу нараду, щоб обговорити, яких заходів може бути вжито в разі припинення постачань російського газу.

Інші члени ЄС також намагаються забезпечити постачання після того, як москва, незадоволена санкціями Заходу у зв'язку з її вторгненням в Україну, які вдарили по рублю, дала зрозуміти, що може припинити постачання газу, якщо покупці не платитимуть у рублях.

Однак у середу, 30 березня, кремль заявив, що не буде негайно вимагати оплати за газ у рублях.

Болгарія, яка споживає близько 3 млрд кубометрів газу на рік, веде перемовини з Азербайджаном про збільшення імпорту газу і вивчає способи імпорту скрапленого природного газу (СПГ) через термінали СПГ у Греції й Туреччині.

 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти