В начало

Болгарія майже подвоїть потужності сховищ природного газу

Болгарія запустила проєкт, в результаті якого майже вдвічі збільшить свої газові сховища завдяки угоді на 298 млн левів ($165 млн) між оператором мережі Bulgartransgaz і очолюваним Болгарією консорціумом, підписаним у п’ятницю. Про це повідомляє Reuters.

Потужність Чиренського газосховища, єдиного в країні, буде збільшено до 1 млрд кубометрів з 550 млн кубометрів до кінця 2024 року, на що, за оцінками, буде потрібно 600 млн левів, повідомила компанія.

У квітні минулого року росія припинила постачання газу Болгарії, яка є членом ЄС, після того, як Софія відмовилася платити в рублях. Відтоді Софія посилила зусилля, щоб захиститися від перебоїв у постачанні.

«Проєкт представляє інтерес не тільки для Болгарії, але і для регіонального ринку», — сказав журналістам генеральний директор Bulgartransgaz Володимир Малинов.

З його слів, компанії з сусідніх Греції й Північної Македонії висловили зацікавленість у бронюванні потужностей на об’єкті, розташованому приблизно за 125 км на північ від Софії.

Роботи виконуватиме консорціум на чолі з будівельною компанією «Главболгарстрой», яка виграла тендер на будівництво наземних об’єктів, зокрема газокомпресорної станції.

«Булгартрансгаз» планує підписати угоди про будівництво газопроводу для з’єднання об’єкта з газовою мережею і підземне буріння, що дозволить зберігати більше природного газу й використовувати до 10 млн кубометрів газу на добу проти 4,7 млн кубометрів на добу.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти