В начало

БЕБ ліквідувало три «бочки» на Київщині (фото)

Детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України встановили факти продажу незаконно виготовленого пального на території Київської області. Нелегальні АЗС працювали у Боярці, Вишневому й Ворзелі, повідомляє прес-служба БЕБ.

«Детективи БЕБ провели обшуки на трьох автозаправних станціях і зафіксували порушення вимог законодавства України. Станції працювали без дозвільних документів, зокрема ліцензії на роздрібну торгівлю пальним, сертифікатів якості на пальне й документів про його походження», — йдеться у повідомленні.

Крім того, на АЗС були відсутні реєстратори розрахункових операцій.

За результатами обшуків детективи бюро вилучили 12 тонн контрафактного дизелю й бензину марки А-95, готівку, отриману від реалізації пального, а також обладнання: 6 модульних станцій для заправки автомобілів пальним і скрапленим газом.

Загальна вартість вилученого майна становить близько 2 млн грн. 

Наразі досудове розслідування за ч.1 ст. 204 Кримінального кодексу України триває, встановлюється повне коло осіб, причетних до незаконної діяльності.

Нагадаємо, згідно з останніми даними інтерактивного ресурсу PerevirAZS.info на вересень 2024 року, кількість АЗС з ознаками нелегальної діяльності в Україні знову зросла й досягла 419 об’єктів. Лідерами за кількістю таких станцій стали Львівська — 98 АЗС (23%), Одеська — 42 АЗС (10%) й Івано-Франківська — 41 АЗС (10%) області.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти