В начало

Baker Hughes перевищив прогнозований прибуток завдяки міжнародному попиту

Нафтопромислова компанія Baker Hughes перевершила прогнози аналітиків щодо прибутку за І квартал завдяки зростанню міжнародного попиту на буріння й збільшенню своїх дивідендів, повідомляє Reuters.

Ціни на нафту Brent зросли в середньому майже на 10% у кварталі, що спонукало нафтові компанії до буріння більше, створюючи попит на нафтопромислові послуги й обладнання, які пропонує Baker Hughes і конкуренти.

Згідно з даними Baker Hughes, кількість міжнародних бурових установок, показник майбутнього виробництва, зросла на 5,4%, до 965-ти у середньому наприкінці І кварталу порівняно з роком раніше.

Загальний дохід від міжнародного сегмента зріс до $2,79 млрд у кварталі порівняно з $2,59 млрд роком раніше.

Раніше в той же день компанія повідомила, що отримала замовлення на постачання обладнання для третьої фази проєкту розширення газової мережі нафтового гіганта Aramco в Саудівській Аравії.

Baker Hughes завершує квартал, коли результати трьох провідних нафтосервісних компаній підвищилися завдяки потужній міжнародній діяльності.

SLB і Halliburton також збільшили прибутки завдяки попиту в їхніх міжнародних операціях, що допомогло компенсувати слабкість у Північній Америці.

За даними Baker Hughes, загальний квартальний дохід від сегмента Північної Америки впав до $990 млн з $992 млн, оскільки низькі ціни на природний газ протягом багатьох років змусили операторів у США стримувати активність.

Компанія також збільшила свої квартальні дивіденди до 21 цента на акцію з 19 центів на акцію роком раніше.

Генеральний директор Лоренцо Сімонеллі сказав, що Бейкер «на шляху до надання 60-80% вільного грошового потоку акціонерам». Протягом кварталу компанія викупила акцій на $158 млн.

Згідно з даними LSEG, Baker Hughes повідомила про скоригований прибуток у 43 центи на акцію за квартал, що закінчився 31 березня, порівняно із середньою оцінкою аналітиків у 40 центів.

Дохід компанії Baker, що базується в Х’юстоні, зріс на 12,3%, до $6,42 млрд, перевищивши оцінки в $6,37 млрд.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти