В начало

Азійські нафтопереробники збільшують імпорт американської нафти

Азійські нафтопереробники збільшують імпорт сирої нафти США в серпні, замінюючи нафту Близького Сходу, оскільки конкурентоспроможні ціни й достатні пропозиції приваблюють активні покупки, повідомляє EnergyPortal.

Високий попит на бразильську нафту в Азії також сприяв переходу від сортів Близького Сходу. За оцінками трейдерів, близько 1,5-1,9 млн барелів на день (б/д) американської сирої нафти, в основному West Texas Intermediate (WTI) Midland, буде постачатися в Азію наступного місяця.

Торговому потоку між США й Азією сприяли знижки на нафту WTI порівняно з еталоном Дубая на Близькому Сході. Ці знижки роблять для азіатських покупців більш економічним придбання американської нафти. Середня знижка для ф’ючерсів WTI на свопи в Дубаї зараз становить близько $5,4 за барель, що робить його привабливим варіантом для азіатських нафтопереробників.

Вартість фрахтування дуже великих нафтових перевізників (VLCC) зі Сполучених Штатів до Китаю також упала, досягнувши мінімуму за два місяці на рівні $7,4 млн минулого тижня. Це додатково сприяло конкурентоспроможності американської нафти на азіатському ринку.

Окрім привабливих цін, азіатські нафтопереробники також звертаються до американської сирої нафти, щоб замінити дорожчу нафту Саудівської Аравії. Державний гігант Saudi Aramco підвищив свої офіційні ціни продажу (OSP) протягом двох місяців поспіль, що призвело до посилення інтересу до американської сирої нафти.

Китай, найбільший у світі імпортер сирої нафти, цього року збільшив обсяги закупівель американської нафти завдяки сприятливим цінам і високому попиту на нафтопереробку. У червні імпорт сирої нафти Китаєм у США досяг найвищого рівня з грудня 2020 року.

Аналітики очікують, що експорт сирої нафти США в Азію продовжить збільшуватися в третьому кварталі цього року, а Китай і Японія будуть значними покупцями. Однак цього місяця японські нафтопереробні заводи повільно приймали легку нафту з ОАЕ через збої на великих нафтопереробних заводах.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти