В начало

Атаки БпЛА вивели з ладу 14% нафтопереробних потужностей рф — Reuters

Згідно з підрахунками Reuters, близько 14% нафтопереробних потужностей росії були закриті атаками безпілотників, включаючи куйбишевський НПЗ, і цього місяця країна збільшила імпорт бензину з сусідньої білорусі, щоб вирішити питання можливої нестачі палива.

росія також заборонила експорт бензину на шість місяців, починаючи з 1 березня, щоб спробувати запобігти стрибку внутрішніх цін на пальне.

Раніше цього тижня галузеві джерела повідомили, що куйбишевський нафтопереробний завод (НПЗ), що належить «роснєфті», зупинив АВТ-5, одну з двох установок первинної переробки, втративши половину своєї потужності.

Але джерела, які побажали не називати своїх імен, оскільки не мають повноважень коментувати це питання, сказали, що завод також зупинив другий блок первинної переробки, АВТ-4.

Одне з джерел повідомило, що АВТ-4 не постраждав від атаки безпілотника, але через його технічний зв’язок із пошкодженим АВТ-5 не міг працювати без нього.

російський куйбишевський НПЗ середнього розміру поблизу міста самари на річці Волзі зупинив усе виробництво через пошкодження в результаті атаки українського безпілотника минулого тижня, повідомили Reuters у четвер два джерела в галузі.

Торік куйбишевський завод був 29-м за величиною НПЗ росії з часткою в 1,34% загального обсягу переробки нафти, переробивши 3,687 млн тонн сирої нафти.

Вироблено 624 тис. тонн бензину (1,42% загальноросійського), 1,187 млн тонн дизельного пального (1,35%), 1,040 млн тонн мазуту (2,56%).

Збій посилює труднощі російського нафтопереробного сектору, оскільки потреба в екстреному ремонті після численних атак безпілотників, про які заявила Україна, призвела до того, що їм важко здійснювати постачання.

Труднощі російських НПЗ дещо зменшилися, повідомили Reuters три джерела, оскільки відновилася робота на одному агрегаті рязанського заводу, який набагато більший, ніж куйбишевський НПЗ.

Прогноз виробництва нафтопереробки в росії на 2024 рік залишився без змін і близький до торішнього рівня близько 5,5 млн б/д, заявив минулого тижня міністр енергетики ніколай шульгінов.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти