В начало

Аргентинські фермери проведуть страйк через брак дизпального

Основні фермерські групи Аргентини закликали до торгового страйку у спробі чинити тиск на уряд через брак дизельного пального, передає Reuters.

Як ідеться у заяві Mesa de Enlace, до якої входять чотири основних сільських асоціації країни, загальнонаціональна зупинка експорту сільськогосподарської продукції розпочнеться 13 липня й триватиме 24 години.

«Цей захід спрямовано на те, щоб громадяни краще усвідомили проблеми, що стосуються найважливішого виробничого сектора Аргентини», — сказав голова Аргентинського сільського товариства Ніколас Піно.

Слід зазначити, що Аргентина посідає друге місце у світі з експорту кукурудзи, перше місце — з експорту переробленої соєвої олії і шроту, а також є великим постачальником пшениці і яловичини.

«Доступ до дизельного пального й добрив необхідний терміново, щоб уникнути повного паралічу», — йдеться у заяві, в якій також міститься заклик до скорочення державних інтервенцій, макроекономічної стабільності й зниження державних витрат.

Як нагадує агентство, раніше перуанські далекобійники і фермерські групи розпочали страйк через зростаючі ціни на паливо і добрива.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти