В начало

Арештована мережа «Глуско» торік сплатила 109 млн грн податків

Арештовані підприємства, які належать «Глуско» і дочірнім компаніям, 2022 року сплатили 109 млн грн податків. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому Агентством з розшуку та менеджменту активів (АРМА) на своєму офіційному сайті.

«У травні 2022 року уряд за пропозицією АРМА погодив передачу в управління ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг» низки арештованих активів автозаправного бізнесу в Україні.

Йдеться про 230 АЗС та об’єктів нерухомості, які належать 31 юридичній особі, зокрема «Глуско» і дочірнім компаніям. В управління також передано корпоративні права усіх зазначених юросіб», – зазначається у повідомленні.

АРМА повідомляє, що в червні минулого року між агентством і управителем було укладено договори управління. Наразі управитель успішно відновлює роботу АЗС в різних регіонах України під новим брендом U.GО.

«За час управління ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг» стабільно забезпечує логістику АЗС, фінансування  витрат на ребрендинг автозаправних станцій, правовий супровід процесу переоформлення дозвільної документації на експлуатацію об'єктів підвищеної небезпеки, забезпечує контроль повноти і своєчасності сплати підприємствами податків та інших платежів до бюджетів усіх рівнів», – зазначають в АРМА, додаючи, що з миті укладання договорів управління компанією-управителем витрачено понад 12 млн грн на здійснення управлінських заходів.

«Загалом для обслуговування арештованих активів залучено 873 особи на території різних регіонів України. Водночас підприємствами, корпоративні права яких передано в управління, за 2022 рік забезпечено понад 109 млн грн надходжень до Державного бюджету України як податки і збори», – підсумували в агентстві.

Нагадаємо, що в травні 2022 року уряд ухвалив рішення про передачу арештованого в рамках кримінального провадження майна ТОВ «Глуско Україна» й ТОВ «Глуско ритейл» в управління ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг».

Enkorr також повідомляв, що перші АЗК під брендом U.GO «Глуско» розпочали роботу 2017 року в Харкові й області. Торговельна марка U.GO належить АТ «Укргазвидобування». З 2022 року права на її використання має також ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг», у планах якого — розширення мережі в інших регіонах.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти