В начало

Adnoc у червні може прийняти інвестиційне рішення щодо нового заводу СПГ

Національна нафтова компанія Абу-Дабі розвиває плани щодо нового експортного проєкту скрапленого природного газу, що робить її останньою компанією, яка прагне захопити частку зростаючого ринку в кінці цього десятиліття, повідомляє Bloomberg.

Adnoc готується прийняти остаточне інвестиційне рішення щодо свого проєкту СПГ у Ruwais у першій половині 2024 року, зі слів джерел, які знайомі з планом. Раніше компанія заявляла, що хоче почати експорт з 2028 року.

ОАЕ й країна Перської затоки Катар роблять ставку на десятки мільярдів доларів на те, що для переходу на відновлювані джерела енергії знадобиться природний газ з екологічно чистим спалюванням, тоді як інші кажуть, що перспективи не такі райдужні. Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) очікує, що попит на газ досягне піку за всіма прогнозованими сценаріями на 2030 рік.

Згідно з даними BloombergNEF, компанія Adnoc продала частину постачань із проєкту Ruwais за довгостроковими угодами, але більшість залишається без контракту. Вибір клієнтів зазвичай є важливою вимогою для фінансування банків. Натомість Adnoc прагне використовувати власні кошти для підтримки плану, кажуть джерела, подібно до того, як Катар підтримує його розширення.

Цей план збігається з паузою США у затвердженні нових дозволів на експорт СПГ, що загрожує затримкою запропонованих проєктів наприкінці 2020-х років. Це створює потенційні можливості для будівництва газової інфраструктури в інших місцях.

Підрозділ Ruwais більш ніж подвоїть експортні потужності Adnoc СПГ у рамках більш широких зусиль державної компанії з розширення свого торговельного бізнесу. Наразі Adnoc підписала угоди про продаж із китайського ENN Natural Gas і GAIL India Ltd щодо постачання з нового заводу.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти