В начало

Adnoc підписує 15-річну угоду про постачання LNG Ruwais з китайською ENN

Компанія Adnoc з ОАЕ підписала угоду з підрозділом китайського незалежного газового дистриб’ютора ENN про постачання останньому скрапленого природного газу із запланованого LNG-терміналу в Аль-Руваїсі. Про це повідомляє LNGPrime.

Згідно з угодою, ENN LNG (Сингапур), підрозділ ENN Natural Gas, купуватиме 1 млн метричних тонн СПГ на рік протягом 15 років.

У заяві Adnoc йдеться, що постачання СПГ в основному будуть надходити з запланованого СПГ-терміналу в промисловому місті Аль-Рувайс (Абу-Дабі).

Очікується, що постачання розпочнуться 2028 року, після початку комерційної експлуатації об’єкта.

Це перша угода Ruwais про постачання LNG.

Adnoc заявив, що угода залежить від остаточного інвестиційного рішення (FID) щодо проєкту, включаючи схвалення регуляторних органів, і перемовин щодо остаточної угоди купівлі-продажу між двома компаніями.

Рашид Халфан Аль Мазруї, старший віце-президент Adnoc з маркетингу, сказав, що це «визначна» угода про СПГ від поточного проєкту компанії Ruwais LNG.

«Ми досягаємо значного прогресу в реалізації цього стратегічного проєкту, розширюючи наше портфоліо енергетичних рішень з низьким вмістом вуглецю», — сказав він.

На початку цього року Adnoc оголосила про будівництво свого другого LNG-терміналу в Аль-Рувайсі. Раніше компанія планувала побудувати завод у Фуджейрі.

Adnoc Gas, газовий і СПГ-підрозділ Adnoc, також уклала контракт з американською енергетичною компанією Baker Hughes на запланований експортний термінал СПГ.

Adnoc нещодавно також заявила, що «просувається» до остаточного інвестиційного рішення щодо будівництва терміналу СПГ.

Після завершення проєкту, який складається з двох ліній скраплення СПГ продуктивністю 4,8 млн тонн на рік загальною потужністю 9,6 млн тонн на рік, збільшить потужність виробництва СПГ Adnoc більш ніж удвічі.

Adnoc володіє 70-відсотковою акцією Adnoc LNG, яка зараз виробляє близько 6 млн тонн СПГ на своїх підприємствах на острові Дас.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти