В начало

І знову черги: на прикордонних пунктах зібралася велика кількість вантажівок

Цього тижня від учасників ринку можна почути про збільшення черг при перетині українського кордону. При цьому проблеми спостерігаються не тільки на польському напрямку, а й на румунському з молдовським.

Останні кілька днів на прикордонних пунктах пропуску суттєво збільшився час очікування на виїзд з України. На польських КПП доводиться стояти по 8-11 днів, на румунських — по 10-15 днів, свідчать дані сервісу «єЧерга».

На польському напрямку компанії називають кілька причин затримок. «Днями митниця повідомляла про несправність вагових комплексів на «Ягодині». Але що відбувається на інших пунктах, там теж не працюють ваги?» — питає трейдер, який вважає, що реальна причина інша.

Деякі учасники ринку причиною черг на кордоні вважають тихий саботаж з польської сторони. «Складається враження, що польські митники отримали вказівку оформляти машини не поспішаючи», — каже представник невеликої української мережі.

Серед інших чинників зростання часу проходження кордонів трейдери називають збільшення кількості зернових вантажів. Особливо це відчувається на південному напрямку. Варто зазначити, що через нещодавні атаки безпілотниками митниця тимчасово закрила пункт пропуску «Орлівка-Ісакча». Це призвело до збільшення навантаження на інші КПП, зокрема на «Рені–Джурджулешти».

Деякі компанії вважають, що ситуація на кордоні складна, але не критична. «Так, машини їдуть довше, графік зсувається. Але через наявність запасів палива це поки що не велика проблема», — каже представник мережі АЗС. Водночас імпортери, які оперують невеликими обсягами нафтопродуктів, кажуть, що це суттєво впливає на їхню роботу.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти