В начало

2023 року грецька Motor Oil Hellas скоротила виробництво ДП через брак сировини

За три квартали цього року грецька Motor Oil Hellas скоротила виробництво дизельного палива на 17% – до 2,97 млн тонн, випуск мазуту впав на 53% – до 1,45 млн тонн. Про це йдеться у квартальному звіті компанії. Скорочення виробництва зумовлено зменшенням обсягів переробки важкого газойлю, який компанія отримувала з росії до впровадження нафтопродуктового ембарго 5 лютого 2023 року.

Компанії належить найбільший у Греції нафтопереробний завод (НПЗ), розташований у Коринфі, потужністю 8,7 млн тонн. Завод переробляє легкі сорти нафти, що постачаються переважно з Лівії й Іраку, тому для підвищення виробництва дистилятів, дизпального й авіаційного палива переробка потребує додаткових обсягів важкої сировини. Торік на термінал заводу було відвантажено 2,2 млн тонн російського газойлю.

На початку лютого постачання російських дистилятів на НПЗ було припинено, проте вже у березні почали зростати відвантаження газойлю з турецьких портів. З огляду на те, що після впровадження ембарго ЄС Туреччина стала найбільшим притулком для російських нафтопродуктів, відправлені у Грецію вантажі, швидше за все, мали російське походження.

За дев’ять місяців 2023 року з росії й Туреччини на адресу Motor Oil Hellas було відвантажено 794 тис. тонн газойлю, що на 58% менше порівняно з аналогічним періодом торік.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти