У початок

ЗМІ: VR Capital блокує реструктуризацію боргу «Нафтогазу»

Лондонський хедж-фонд VR Capital чинить опір спробам НАК «Нафтогаз України» реструктуризувати свій борг.

За даними джерел Financial Times, VR Capital, який є великим держателем облігацій, взяв на себе провідну роль у блокуванні планів української держкомпанії, передає Forbes.

Це сталося лише через кілька місяців після того, як VR заявила, що разом зі співробітниками й українськими філіями надала понад $1 млн гуманітарної і матеріально-технічної допомоги Україні й висловилася про готовність надавати подальшу підтримку.

Минулого місяця уряд України заявив, що відстрочка виплати облігацій дасть змогу «Нафтогазу» використати вивільнені кошти на імпорт природного газу і підготовку до опалювального сезону, який може стати «найскладнішим у сучасній історії України», зазначає FT.

Власники облігацій, до яких належать як хедж-фонди, так і більш традиційні менеджери активів, стверджують, що «Нафтогаз» може легко погасити борги і що рішення відстрочити виплати є політично мотивованим. «Є багато розчарування через те, що компанія не пішла на виплати», – сказав один зі співрозмовників видання.

Як повідомлялося раніше, наприкінці серпня «Нафтогаз» отримав згоду держателів єврооблігацій на відтермінування виплат лише за євробондами на 600 млн євро з погашенням у липні 2024 року, частину яких раніше викупив ЄБРР. Водночас компанія знову не змогла отримати згоду інвесторів на відтермінування виплат за євробондами на $500 млн із погашенням у 2026 році.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти