У початок

Жовтневі обсяги переробки нафти в Китаї зменшилися через ремонти й попит

Згідно з інформацією, зібраною 30 жовтня S&P Global Commodity Insights, обсяги переробки сирої нафти в Китаї в жовтні впадуть із рекордно високого рівня у вересні через ослаблення внутрішнього попиту в поєднанні зі звуженням доступу до експорту нафтопродуктів і дефіцитом сировини.

Джерела з нафтопереробної промисловості та аналітики стверджують, що зустрічний вітер, ймовірно, матиме тривалий вплив, обмежуючи пропускну спроможність країни в усьому четвертому кварталі з рекордного рівня 15,54 млн барелів на день (б/д, 63,62 млн тонн) у вересні й попереднього максимуму в 15,3 млн б/д у серпні, свідчать дані Національного бюро статистики.

«Після тижневих відпусток попит на нафтопродукти пом’якшився, а обмежена доступність квот на експорт нафтопродуктів також звужує збут продукції, впливаючи на пропускну спроможність», — повідомило джерело Sinopec зі східно-китайської переробки.

Інше джерело на НПЗ Sinopec показало, що вони, ймовірно, скоротять пропускну спроможність у листопаді на тлі зростання запасів, особливо бензину.

Невеликі незалежні нафтопереробні заводи (НПЗ) не тільки постраждали від обмеженої доступності квот на імпорт сирої нафти, оскільки їхня маржа переробки імпортованої сирої сировини вже впала на негативний бік станом на 25 жовтня зі 161 юаня за тонну (3 дол. США за барель) станом на 27 вересня.

Як державний, так і незалежний сектори скоротили переробку у жовтні.

Середній рівень використання 50 державних НПЗ, охоплених S&P Global, у жовтні впав до чотиримісячного мінімуму в 83%, оскільки чотири з них перебували на ремонті. Ці НПЗ планують переробляти 8,84 млн б/д сирої нафти в місяць порівняно з їхньою загальною первинною потужністю в 10,66 млн б/д.

S&P Global охоплює 26 НПЗ Sinopec, 22 з яких належать PetroChina, Huizhou Petrochemical CNOOC і Quanzhou Petrochemical компанії Sinochem.

У річному обчисленні темпи виробництва все ще були на три відсоткові пункти вищими порівняно з 80% у жовтні 2022 року, коли обмеження, пов’язані з пандемією, почали дещо послаблюватися в деяких регіонах, а випуски на НПЗ дещо зросли.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти