У початок

Зеленський закликав «обмежити потік грошей» за постачання нафти з росії

Президент України Володимир Зеленський закликав обмежити використання росією коштів, отриманих від постачання на зовнішні ринки нафти.

«Скільки ще часу Європа може ігнорувати вимогу запровадити ембарго на постачання нафти з росії? Це питання безпеки в усіх сенсах цього слова – від екологічного до воєнного. Я прошу вас ставити це питання голосно перед усіма в ЄС, щоб необхідні рішення з'явилися», — сказав він, виступаючи у п'ятницю через відеозв'язок у парламенті Фінляндії, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За словами Зеленського, світ знає формати, як це зробити. І якщо Європа не хоче фізично припинити постачання вже зараз, не готова вона, хоч це все одно неминуче, потрібно як перший крок застосувати схему з обмеженням потоку грошей за нафту в росію.

Нехай ці гроші накопичуються на спеціальних рахунках без доступу росії до них. Нехай спочатку росія забезпечить мир і відповість за воєнні злочини, а потім забирає свої нафтодолари і нафтоєвро. Нехай згадає, що таке дух Гельсінкі, й відновить дію Гельсінських угод у повному обсязі. А лише потім можна буде дискутувати про економіку», – заявив Зеленський.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти