У початок

Збитки для Казахстану від аварії на КТК можуть досягти $333 млн

Збитки для Казахстану внаслідок пошкодження терміналів Каспійського трубопровідного консорціуму (КТК) можуть досягти 150 млрд тенге (приблизно $333 млн за поточним курсом), повідомив віце-прем'єр-міністр—міністр фінансів республіки Єрулан Жамаубаєв.

«Цифру на цю мить ніхто не може назвати, все залежатиме від того, в який термін виправлять ці порушення і чи будуть далі санкційні заходи. А так (збиток від аварії на КТК – ред.) оцінюється поки що в близько 100-150 млрд тенге», — сказав Жамаубаєв у кулуарах уряду у вівторок, повідомляє «Інтерфакс».

Нагадаємо, раніше міненерго рф повідомило про несподівану критичну аварію на морському терміналі Каспійського трубопровідного консорціуму (КТК) у новоросійську, який забезпечує постачання на експорт нафти з Казахстану, передусім у країни ЄС, які відмовляються купувати російську нафту.

23 березня термінал зупинив експорт казахстанської нафти в Європу обсягом близько 1 млн барелів на добу (б/д), тоді як увесь російський експорт нафти становить близько 8 млн б/д.

Передбачалось, що ремонтні роботи на КТК триватимуть не менше трьох-чотирьох тижнів. За даними Міненерго Казахстану, обсяг втраченого у зв'язку з цим видобутку країни може становити близько 320 тис. барелів на добу (1,3 млн тонн), якщо ремонт триватиме до кінця квітня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти